Mediation

Onopgeloste conflicten kunnen escaleren tot persoonlijke crises. Mediation is een krachtig en veilig instrument om een duurzame oplossing te vinden.

Met name als partijen met elkaar 'door' moeten, zoals in veel arbeidsconflicten, bij een OR en directie, of partners binnen een familiebedrijf.


Voordelen boven een juridische procedure zijn onder meer de controle over de uitkomst en dat onderhandelingen vertrouwelijk zijn en achter de schermen plaatsvinden. In meer dan 75% van de gevallen blijkt dit instrument succesvol.

AMK is gespecialiseerd in zakelijke- en overheidsgeschillen, waaronder arbeidsconflicten.
Dispute%20resolution%20Chess_edited.jpg

"Mediation is een tactisch alternatief tussen 'niks doen' (en de negatieve consequenties aanvaarden) en een vaak langslepende juridische procedure."

Hallo%20overheid_edited.jpg

"Aaron draagt op persoonlijke titel bij aan de ontwikkeling van het Landelijk Netwerk Politie Mediators (LNPM), voor het beslechten van conflicten binnen de Nationale Politie."

Overheidskwesties

Voor een burger, ambtenaar of ondernemer die in conflict komt met de overheid, is het vaak opboksen tegen een machtige bureaucratie. De klassieke overheid is 'boven ons gesteld'. Nadelige besluiten kunnen worden aangevochten in lange klacht-, bezwaar- en beroepsprocedures.

In de tussentijd kunnen overheidsbesluiten flinke impact hebben. Denk aan intrekking van een vergunning, onterecht aangemerkt worden als verdachte, opzeggen van vertrouwen door een leidinggevende. Hoe draai je zoiets terug?


Een overheidsmediator kent de processen en kan de overheid in beweging krijgen.  Hij helpt de perspectieven zichtbaar maken, ontrafelt de kluwen en helpt partijen een rechtvaardige en duurzame oplossing vinden.