Zakelijke mediation

Conflicten kunnen een enorme impact hebben. Mediation is een krachtig en relatief veilig instrument om te kunnen onderhandelen met een 'tegenpartij' en een duurzame oplossing te vinden.

Mediation is in het bijzonder handig als partijen 'met elkaar door moeten', zoals in veel arbeidsconflicten, binnen een familiebedrijf, of bij geschillen tussen ondernemingsraad en directie.


De meerwaarde boven een juridische procedure is de controle die partijen houden over het proces en uitkomst, maar ook dat de onderhandelingen achter de schermen plaatsvinden en dat deze vertrouwelijk blijven. In meer dan 75% is mediation succesvol.
Dispute%20resolution%20Chess_edited.jpg

"Mediation is een tactisch alternatief tussen 'niks doen' (en de negatieve consequenties aanvaarden) en een vaak langslepende juridische procedure."

Hallo%20overheid_edited.jpg

"Aaron draagt op persoonlijke titel bij aan de ontwikkeling van het Landelijk Netwerk Politie Mediators (LNPM) voor het beslechten van conflicten binnen en met de Nationale Politie."

Overheidskwesties

Voor een burger, ambtenaar of ondernemer die in conflict komt met de overheid, is het vaak opboksen tegen een machtige bureaucratie. De klassieke overheid is 'boven ons gesteld'. Nadelige besluiten kunnen worden aangevochten in vaak lange klacht-, bezwaar- en beroepsprocedures.

In de tussentijd kunnen overheidsbesluiten flinke impact hebben. Denk aan intrekking van een horecavergunning, onterecht aangemerkt worden als verdachte, of opzeggen van het vertrouwen door een leidinggevende. Hoe draai je zoiets terug?


Een overheidsmediator kent de processen, de cultuur en de procedures en kan de overheid in beweging krijgen.  Hij helpt de verschillende perspectieven zichtbaar maken, ontrafelt de kluwen en helpt partijen een duurzame oplossing vinden.